Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروزه که محدودیت منابع آب به یک دغدغه ی ملی تبدیل شده است، با اندکی صرفه جویی می‌توانیم با بحران کم‌آبی مقابله کرد، بنابراین می‌طلبد مردم در خانه‌تکانی‌ها با مصرف درست آب به فکر روزهای گرم تابستان باشند و به این طریق از قطع آب در آینده جلوگیری کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز؛ با قرارگیری در آستانه سال نو خانواده‌ها و به‌ویژه بانوان بنابر رسم و آیین گذشته مشغول خانه‌تکانی هستند تا بنابر اعتقادی که میراثی از گذشتگان است غبار و آلودگی از چهره منازل بزدایند و سال نو را با تمیزی و پاکیزگی آغاز کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
شست‌وشوی فرش‌ها، ملحفه‌ها، پرده‌ها، در و دیوار و... در این ایام سبب می‌شود که مصرف آب خانگی بالا رود و از آنجایی که کشور و به تبع آن چهارمحال و بختیاری در خشکسالی به سر می‌برد و بنابر اعلام سازمان هواشناسی چهارمحال و بختیاری میانگین وزنی بارندگی سال زراعی جاری یعنی از اول مهر تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۰، ۳۴۱ میلیمتر بوده که نسبت به میانگین سال زراعی کامل (اول مهر تا ۳۱ شهریور سال بعد) با کاهش ۴۱ درصدی همراه است، همچنین این میزان بارندگی نسبت به دوره مشابه سال قبل ۳۶ درصد افزایش و نسبت به میانگین بلند مدت ۶ درصد کاهش دارد، بنابراین عدم صرفه‌جویی و مصرف درست بر وخامت اوضاع افزوده و دور از انتظار نیست که در آینده ساعت‌ها و شاید روزها بدون آب بمانیم.
 
همانطور هم می‌دانیم امسال چهارمحال و بختیاری با بحران شدید آبی مواجه شد و شاهد بودیم که چشمه کوهرنگ که سرچشمه دو رود بزرگ در کشور است در آستانه خشکی قرار گرفت، همچنین  هنوز در شهرکرد مرکز این استان آبرسانی با تانکر صورت می‌گیرد.




 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری منبع تامین آب شرب مردم شهرکرد بعد از کاهش دبی آب چشمه کوهرنگ را چاه‌های دارای آب باکیفیت اعلام داشته است و از افزودن چهار کیلومتر خط انتقال آب و 6 حلقه چاه به منابع تامین آب شرب شهرکرد خبر داده است.

 اما باید این نکته را مد نظر داشت که کاهش بارندگی و تغییر شکل بارش‌ها از برف به باران سبب شده سطح آب‌های زیرزمینی بسیار پایین بیاید و شهرکرد یکی از دشت‌های بحرانی در این زمینه ‌باشد بنابراین عدم صرفه‌جویی در مصرف آب احتمال خالی شدن این سفره‌ها را بیش از پیش می‌کند.
 
برای گذر از بحران فعلی، مردم در مصرف آب صرفه‌جویی کنند
 
علی حیدری سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به دستور ویژه استاندار برای حل مشکل قطعی و افت فشار آب در شهرکرد، اظهار کرد: در پی بحران به‌وجود آمده برای تامین آب شرب مردم شهرکرد، استاندار تاکید ویژه برای حل مشکل در کوتاه‌ترین زمان ممکن داشتند.
 
وی افزود: در اولین گام ۱۹ تانکر آبرسان برای تامین آب مخازن از سطح چهارمحال و بختیاری و استان‌های معیین فراخوان داده شد، همچنین 6 حلقه چاه به شبکه توزیع آب شرب شهرکرد اضافه شده است.



 

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری یادآور شد: برای تکمیل فرآیند پمپاژ آب به مخازن آب شرب شهرکرد حدود چهار کیلومتر لوله‌کشی برای انتقال آب انجام و مطالعات لازم برای احداث دو خط پدافندی برای انتقال آب پایدار برای شهرکرد انجام شد و عملیات اجرایی آن به‌زودی آغاز خواهد شد.
 
حیدری با درخواست از مردم شهرکرد برای صرفه‌جویی در مصرف آب شرب برای گذر از بحران فعلی، تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود تا ۱۰ روز آینده مشکل کمبود و قطعی آب شرب در شهرکرد به‌طور اساسی حل شود، البته مشکل تاحدودی با تلاش‌های صورت گرفته حل شده است.
 
با مصرف بهینه،صرفه‌جویی را به فرزندم آموزش می‌دهم

مریم علیاری یکی از شهروندان شهرکردی در گفت‌وگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: همه می‌دانیم که شست و شوی فرش و قالیچه در منازل موجب هدر رفت حجم زیادی آب می‌شود و بهتر است، برای شست‌وشوی فرش‌ها از طریق قالیشویی‌ها اقدام نمود و برای صرفه‌جویی در مصرف آب از شستن دیوارها با آب شرب بپرهیزیم.

وی افزود: سعی می‌کنم در تمیزکاری‌هایم کم‌تر از آب استفاده کنم و یا اگر در جایی نیاز به مصرف آب باشد استفاده درست را مدنظر دارم.
 
این بانوی شهرکردی ادامه داد: از همین الان به فرزندم نیز آموزش می‌دهم که نه‌تنها در استفاده از آب که در مصرف همه انرژی‌ها صرفه‌جویی را سرلوحه کار خود قرار دهدو این کار را فقط و فقط می‌توانم با استفاده بهینه خودم عملی کنم.
 
علیاری باین داشت: همشهریان باید به این نکته توجه داشته باشند که اگر فرش یا پتویی تمیز است نیازی نیست حتما شسته شود و بهتر است شستن آن را به وقتی دیگر که مصرف کم‌تر است موکول کنند.
 
وی گفت: ما زنان خانه‌دار باید سریع‌تر کارهایمان را انجام دهیم تا در زمانی که زنان شاغل می‌خواهند خانه‌تکانی کنند مصرف ما نیز اضافه نشود و باعث افت فشار آب نشود چراکه بانوان شاغل معمولا مجبور هستند در روزهای پایانی سال گردگیری خانه‌هایشان را انجام دهند.

نیازی نیست هر سال فرش‌ها شسته شود

اسدی یکی دیگر از بانوان چهارمحالی در گفت‌وگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: در گذشته مردم فرش، پتوها و پرده‌ها را در خانه‌هایشان می‌شستند اما الان کمتر این کارها در خانه انجام می‌شود و مردم ترجیح می‌دهند این موارد را به قالیشویی و خشکشویی بسپارند.

وی با بیان اینکه نیازی نیست هر سال فرش‌ها شسته شود، ادامه داد: من برای اینکه آب کمتری مصرف شود چند سال یک‌بار فرش‌هایم را شسته و بیشتر برای تمیز کردنشان از شامپو فرش استفاده می‌کنم.

اسدی با اشاره به اینکه در گذشته چون از چوب و ذغال برای گرم کردن خانه‌ها استفاده می‌شد گردگیری‌های عید گسترده‌تر و نیاز به مصرف آب بیشتری داشتند بیان داشت: امروزه به دلیلاستفاده از گاز در اکثر خانه‌ها دیگر خبری از دوره و سیاهی  نیست و می‌توان با مصرف آب کمتر هم کارها را انجام داد.




 
 

شهروندان با زمان‌بندی و توزیع کارها در روزهای باقی‌مانده سال از افت فشار آب جلوگیری کنند

احمدرضا محمدی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری، در گفت‌وگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: از آنجایی که برای تهیه و توزیع آب آشامیدنی سالم و بهداشتی خدمتگزاران مردم در شرکت آب و فاضلاب زحمات طاقت فرسای زیادی را متحمل می‌شوند از شهروندان این استان تقاضامندیم با مدیریت و صرفه‌جویی در مصرف آب خصوصا در خانه تکانی‌های شب عید هوای آب را داشته باشند.
 
وی با اشاره به ایام پایانی سال، نزدیکی عید نوروز باستانی و سنت حسنه خانه تکانی گفت: باید توجه نماییم در خانه‌تکانی‌ها ابتدا به ضرورت شست‌وشو بپردازیم و قبل از آنکه اقدام به شستشو کنیم از خود بپرسیم آیا شستشو ضرورت دارد یا فقط از روی عادت چون که پایان سال است باید اقدام به شستن کنیم.
 
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری افزود: برای شستشوهای ضروری باید برنامه داشته باشیم، اقلام همجنس را در کنار هم با میزان آب کمتری تمیز کنیم و بخشی از کارها را به کاربلدها بسپاریم به‌عنوان مثال شستن فرش‌ها، پرده‌ها، پتوها و... را به فرش شویی‌ها واگذار کنیم تا در شستشوهای این اقلام از آب تصفیه شده استفاده نشود.
 
محمدی گفت: شهروندان در صورتی که ناچار به شستشوی اقلامی هم چون لباس‌ها و... هستند، تلاش کنند با زمان‌بندی و توزیع کارها در روزهای باقی مانده سال از افت فشار یا قطعی آب جلوگیری کنند.
 
وی در پایان تاکید کرد: در پویش ملی خانه تکانی، خانواده‌‌ها مدیریت مصرف آب و صرفه جویی در مصرف این نعمت خداوند را حتما مدنظر قرار دهند تا با همکاری هم بتوانیم بدون دغدغه به استقبال سال جدید برویم.
 
به گزارش جهانبین نیوز؛ امروزه که محدودیت منابع آب به یک دغدغه ی ملی تبدیل شده است، با اندکی صرفه جویی می‌توانیم با بحران کم‌آبی مقابله کرده، هم خود و هم دیگران را از آب، این نعمت الهی بهره‌مند سازیم ، بنابراین می‌طلبد در شرایطی که خشکسالی وضعیت کشور را به حالت بحرانی درآورده است مردم در خانه‌تکانی‌ها با مصرف درست آب به فکر روزهای گرم تابستان باشند و به این طریق از قطع آب در آینده جلوگیری کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: صرفه جویی در مصرف آب چهارمحال و بختیاری خانه تکانی ها شرکت آب و فاضلاب جلوگیری کنند جهانبین نیوز افت فشار تامین آب خانه ها آب شرب فرش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۰۱۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرگرمی جدید خودرویی

در حالی که هفته گذشته مهدی ضیغمی، رییس سازمان توسعه تجارت از عرضه اولین خودرو‌های برقی از روز (یکشنبه ١۶ اردیبهشت ماه) خبر داده بود، مهدی تقدسی مدیر سامانه یکپارچه خودرو‌ها در گفتگو با یکی از رسانه‌ها اعلام کرد؛ عرضه خودرو‌های وارداتی برای ثبت‌نامی‌های قبلی است و هنوز هیچ چیز مشخصی در این زمینه وجود ندارد و سایت سامانه نیز در حال به‌روزرسانی است.

به گزارش اعتماد، هر چند کشور‌های بسیاری در سراسر جهان به منظور کاهش آلودگی هوا و گاز‌های گلخانه‌ای و کم کردن حجم ترافیک به سرعت در حال سرمایه‌گذاری برای زیرساخت‌های خودرو‌های برقی هستند، اما ایجاد شبکه‌ای از ایستگاه‌های شارژ در پارکینگ‌ها، مجتمع‌های بین‌راهی، مناطق گردشگری و حتی پمپ‌بنزین‌ها و... و ارتقا و سرمایه‌گذاری شبکه برق برای پاسخگویی مصرف بالای برق در کشور و توسعه زیرساخت‌های تولید باتری و سرویس و خدمات به این خودرو‌ها هزینه بالایی دارد و نیاز به سرمایه‌گذاری در بخش زیرساختی و حمایت‌های دولتی است که در بلندمدت و با ایجاد زیرساخت‌های لازم استفاده از این خودرو‌ها هم افزایش خواهد یافت.

استفاده از حمل و نقل عمومی بهتر است یا استفاده از خودرو‌های برقی؟

محمود نجفی سهی، کارشناس حوزه خودرو در واکنش به واردات خودرو‌های برقی به کشور، گفت: نه تنها زیرساخت استفاده از خودرو‌های برقی هنوز در کشور مهیا نشده بلکه ارزی هم برای واردات این قبیل از خودرو‌ها وجود ندارد. البته به نظر می‌رسد شهرداری قراردادی به منظور واردات خودرو‌های برقی منعقد کرده است که آن هم جای سوال دارد و برخی از نمایندگان هم با این مساله مخالف هستند.

این کارشناس حوزه خودرو با بیان اینکه برای کاهش ترافیک شهری راه‌های آسانتری هم وجود دارد، گفت: در صورتی که میزان حمل و نقل عمومی در کشور افزایش پیدا کند و حتی رایگان هم شود توجیه اقتصادی دارد و در کاهش آلودگی هوا هم موثر است.

حجم ترافیک با استفاده از خودرو‌های برقی کم می‌شود؟

او ادامه داد: با وجود تعداد بالای صنایع خودروسازی در کشور چرا باید اقدام به واردات خودرو آن هم از نوع برقی شود؟ هر چند ممکن است علت واردات خودرو‌های برقی را کاهش آلودگی هوا اعلام کنند، اما باز هم حجم ترافیک کم نخواهد شد.

نجفی با اشاره به ایجاد زیرساخت برای این مدل از خودرو‌ها تصریح کرد: هر چند ممکن است ایجاد ایستگاه‌های شارژ کار چندان سختی نباشد، اما مشکل اصلی تامین برق و کمبود انرژی است.

او در پاسخ به این پرسش که واردات خودرو‌های برقی چه میزان صرفه اقتصادی دارد، گفت: این اقدام صرفه اقتصادی چندانی ندارد و بنده بار‌ها گفته‌ام اگر قرار است یک مشکل حل شود نباید ۳۰ مشکل دیگر برای تولید ایجاد شود.

برداشتن موانع تولید یا واردات خودرو؟

این کارشناس حوزه خودرو تصریح کرد: اگر مردم استفاده از خودروی شخصی در سطح شهر را به استفاده از حمل و نقل عمومی ترجیح می‌دهند به دلیل عدم رسیدگی به حمل و نقل عمومی و زیرساخت‌های ضعیف آن است و ضرورت دارد فرهنگ استفاده از خودرو‌های عمومی گسترش پیدا کند.

نجفی ادامه داد: هم اکنون بیش از ۲۰۰ مدل موتورسیکلت وارد کشور می‌شود آن هم به این دلیل است که ساخت موتورسیکلت توجیه اقتصادی ندارد، این در حالی است که برای خودرو اینگونه نیست؛ اما واردات شیرین است و دولت هم برای واردات موتورسیکلت فرش قرمز پهن کرده است و موانع تولید هم هر روز بیشتر می‌شود.

او ادامه داد: این در حالی است که در سال‌های گذشته سالانه تا ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه خودرو هم تولید می‌شد و نیازی هم به واردات خودرو نبود و حتی بنز هم وارد کردند و قطعه‌سازان مجبور به ساخت قطعات بنز شدند و امروز هم صنعت قطعه‌سازی کشور آمادگی ساخت خودروی باکیفیت را دارد.

خدمات پس از فروش خودرو‌های برقی چگونه است؟

حسین رحیمی نژاد، کارشناس حوزه خودرو با اشاره به عدم وجود زیرساخت‌های لازم برای استفاده از خودرو‌های برقی، گفت: واردات خودرو‌های برقی با چالش دستگاه‌های شارژ برق مواجه است هر چند تعداد محدودی از این دستگاه‌ها در سطح شهر نصب شده‌اند، اما این تعداد هم پاسخگو نیست، ضمن آنکه مدت‌زمان شارژ این خودرو‌ها طولانی است و گاهی حداقل تا یک ساعت زمان برای شارژ باتری نیاز دارد که البته این موضوع به نوع باتری این خودرو‌ها وابسته است.

این کارشناس حوزه خودرو در ادامه افزود: فعلا امکان نصب این دستگاه‌ها در منازل وجود ندارد و نصب آن‌ها معمولا در پمپ‌بنزین‌ها انجام می‌شود که البته زیرساخت‌های لازم تنها مربوط به نصب دستگاه‌های شارژ نمی‌شود و خدمات پس از فروش برای خودرو‌های برقی و تعمیرات آن هم مهم است که هنوز هیچکدام از آن‌ها فراهم نشده است.

استفاده از خودرو‌های برقی چقدر صرفه اقتصادی دارد؟

رحیمی نژاد خاطرنشان کرد: تا زمانی که تعداد خودرو‌های برقی در شهر افزایش پیدا نکند و توجیه اقتصادی هم نداشته باشد طبیعتا ایجاد ایستگاه‌ها هم چندان معقول نیست و ارگان‌ها و سازمان‌ها هم چندان تمایلی برای این مساله ندارند و علت آن هم تعداد محدود این خودرو‌ها در کشور است.

این کارشناس حوزه خودرو در پاسخ به این پرسش که استفاده از خودرو‌های برقی چقدر صرفه اقتصادی دارد، تصریح کرد: برای مصرف‌کنندگان که هیچ صرفه اقتصادی ندارد و برای حاکمیت هم این صرفه اقتصادی محدود است، آن هم به دلیل ارزان بودن نرخ برق است که تقریبا شبیه قیمت بنزین رایگان به دست مصرف کننده می‌رسد و آن هم به دلیل پرداخت یارانه از سوی دولت است.

چه میزان از آلودگی هوا در تهران منشأ خودرویی دارد؟

رحیمی نژاد خاطرنشان کرد: هر چند کشور‌های دنیا به سمت استفاده از خودرو‌های برقی در حرکت هستند و مسوولان دولتی کشور هم نمی‌خواهند از این اتفاق جا بمانند و در نتیجه سعی دارند به سمت استفاده از خودرو‌های برقی بروند، اما این حرکت در بلندمدت نتیجه می‌دهد که البته کار اشتباهی هم نیست، اما در کوتاه‌مدت این موضوع نه تنها باعث صرفه‌جویی نمی‌شود بلکه هزینه بیشتری را هم به دنبال دارد.

این کارشناس حوزه خودرو با بیان اینکه استفاده از خودرو‌های برقی تاثیر چندانی بر کاهش آلودگی هوا ندارد، افزود: بخش کوچکی از آلودگی هوا در تهران منشأ خودرویی دارد و عمده این آلودگی‌ها به صنایع اطراف تهران برمی‌گردد و در مجموع در کوتاه‌مدت واردات و استفاده از خودرو‌های برقی نه تاثیری بر محیط زیست و آلودگی هوا دارد و نه صرفه اقتصادی چندانی دارد و اثر مثبتی هم در پی ندارد و در کوتاه‌مدت فقط هزینه‌بر است و شاید بین ۵ تا ۱۰ سال بعد بتوان خروجی این برنامه‌ریزی‌ها را برای واردات خودرو‌های برقی مشاهده کرد.

دیگر خبرها

  • مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند
  • تاثیر تغییرات هوایی بر بیماری‌های عفونی / افزایش انگل‌های روده‌ای با مصرف آب غیربهداشتی
  • تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده
  • عبور موفق از پیک تابستان امسال نیازمند همراهی مردم کردستان
  • سرگرمی جدید خودرویی
  • انتقال تجربیات اعضای ادوار شورا برای بالندگی شهر/ لزوم صرفه‌جویی در هزینه‌کرد اعتبارات
  • تهران از ابتدای امسال چند روز هوای پاک داشته است؟
  • کاهش ۱۰۰ میلیمتری بارش برف و باران در تهران/ لزوم صرفه‌جویی در مصرف آب
  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود